Pezsgőfürdő kiválasztása első alkalommal: hol kezdjem?

Az első lépések megtétele a pezsgőfürdő tulajdonosává válás felé nagyon frusztrálónak tűnhet, de könnyebbé válik, ha minden fontos információ egy helyen van. Mint minden nagyobb vásárlásnál, az Ön igényeinek megfelelő kád kiválasztása is rengeteg lehetőség és frissítés átnézését jelenti. Nagyon sok kérdést kell feltennie magának, miközben felfedezi, hogy mely jakuzzi-tulajdonságok a legfontosabbak. Ezért állítottunk össze egy útmutatót, hogy a tökéletes választást megtehesse.

Döntse el, hol helyezze el a pezsgőfürdőt

Számos tényező számíthat – az öltözőhöz való hozzáférés, a magánélet, a tájképi környezet és a kádból nyíló kilátás. A jakuzzi környezete esztétikus kiegészítője kertjének, és jól előkészített alapra kell helyezni. A kádat szilárd alapra helyezze, legyen az egy cementalapra, beton térkőre vagy téglára épített fedélzet vagy terasz. A kádat a fedélzetre vagy a teraszra is felszerelheti, az egyedi teraszos modellek kínálják a legtöbb lehetőséget, hogy elrejtse a nyilvánosság elől, még akkor is, ha a föld felett van.

Üvegszálas és műanyag kontra fából készült pezsgőfürdők

A fából készült pezsgőfürdők teljesen természetesek. A fa természetes anyag, és karbantartást igényel. A nedvesség mennyiségétől függően hajlamos tágulni vagy zsugorodni. A használat első napjaiban szivárgásra lehet számítani. A műanyag és üvegszálas pezsgőfürdő modellek belső béléssel rendelkeznek, amely megakadályozza a víz kiszivárgását, és kevesebb karbantartást is igényel. Ezek a modellek nagyon jól testre szabhatók, így kérésre számos kiegészítő alkatrész, például SPA is szállítható. Ezenkívül az üvegszálas belső bélés kúpos falakkal és padokkal rendelkezik a kényelem érdekében, míg a polipropilén és fa pezsgőfürdők egyenes falakkal rendelkeznek. A fa díszítést választhatja az általunk kínált 3 fafajta (lucfenyő, vörösfenyő vagy termofa) közül, vagy barkácsmodellként a fakeret nélküli teraszos modellt.

Milyen fa fajtát válasszon a pezsgőfürdőhöz?

4 fő fafajta van, amelyek a leggyakoribbak ügyfeleink körében. Szibériai lucfenyő, vörösfenyő, termofa és néha tölgy. Mindegyiknek más-más tulajdonságai vannak, és színük is eltérő. Mindenesetre a szín nem lehet a fő szempont, mert mindezek a fafajták festhetők az Ön által kívánt színre. Általában egy pezsgőfürdő több mint 10 évig tart, ha megfelelően karbantartják. Egyes fafajok azonban ellenállóbbak a rothadással vagy zsugorodással szemben, de ezek drágábbak is, mint a többiek. A teljesen fából készült pezsgőfürdők általában több karbantartást igényelnek, de 100%-ban természetes érzést nyújtanak. Másrészt a fából készült pezsgőfürdők készülhetnek lucfenyő vagy termofa felhasználásával. A vörösfenyő nem ajánlott a deformációs tulajdonságai miatt.

Válassza ki az életstílusának és költségvetésének megfelelő méretű pezsgőfürdőt

A kis vagy nagy kád kiválasztása nagy mérlegelési szempont. Egy kisebb pezsgőfürdő üzemeltetése egyszerűbb és megfizethetőbb lehet, de gondosan gondolja át az igényeit és jövőbeli terveit. Ebben az esetben a méret valóban számít. Általában egy nagyobb kád üzemeltetése többe kerül. Egy 50 százalékkal több vizet befogadó kád azonban nem kerül 50 százalékkal többe az üzemeltetése. Általában körülbelül 15-20 százalékkal kerül többe. Az üzemeltetési költségek a fűtés típusától és hatékonyságától, a kád méretétől és a kád szigetelésétől függnek. Továbbá, ha bélelt pezsgőfürdőben gondolkodik, választhat nyitott vagy zárt padokat, ami hatással lesz a vízkapacitásra és a lábtérre is. A személyes használatra alkalmas ésszerű méretnek el kell férnie a családjának és esetleg néhány vendégnek.

Hogyan tartja tovább melegen a vizet?

Figyeljen a falak, a padló és a fedél szigetelésére, hogy a víz hosszabb ideig maradjon meleg. Egy fából készült pezsgőfürdő vagy jakuzzi csak szigetelt fa fedéllel rendelkezhet. Ezért ha a jakuzzinak nincs padlószigetelése, de hidegebb éghajlaton van, akkor vastagabb alapot kell választani. A jakuzzi megemelése a padlótól a szigetelést szolgálja. Ha azonban üvegszálas vagy polipropilénből készült jakuzzit választ, akkor mindenféle szigetelés használható. Aki beltéri kályhában gondolkodik, annak a padló és a falak szigetelését is figyelembe kell vennie, mivel a kémény számára nyitott terület miatt némi hő elvész.

Belső, külső vagy beépített fatüzelésű kályha – elektromos kályha?

A fő különbség az, hogy a külső vagy beépített kályha több helyet biztosít a kádban, míg a belső kályha nemcsak helyet foglal a kádban, hanem időnként a víz megkeverését is igényli. Másrészt a külső kályhának több vizet kell felmelegítenie, de az egész kádat le lehet fedni, és a hőt bent lehet tartani. Egy teljesen szigetelt fedéllel a kádat este is otthagyhatja, és reggelre a víz hőmérséklete még mindig elég meleg lesz ahhoz, hogy tűzgyújtás nélkül használhassa, vagy csak rövid ideig tartsa a tüzet, mivel ez az időjárási viszonyoktól függ. A beépített kályha csak a wellness modellbe építhető be, mivel a belső bélés üvegszálból készült speciális formájú, a kályha pedig alatta helyezkedik el, az oldalán lévő kémény segítségével. Ez több helyet teremt a kádban való üléshez, de a kád körül sincs szükség sok helyre. A beltéri kályha fűtésvédelmet és több karbantartást igényel, amikor a fa alkatrészek tisztításakor megpróbál néhány helyre eljutni, és a fa betöltése közvetlenül a forró vízzel teli kád fölé, a fa és a hamu a vízbe kerülhet. Ezért javasoljuk, hogy a belső kályha köré rozsdamentes acélból készült fedelet helyezzen. Ez nemcsak a hőt tartja meg, hanem a vizet is megvédi a szennyeződésektől.

Elektromos fűtés

Az elektromos fűtés kevesebb gondoskodást igényel a kád fűtése során, mivel nem kell fát tenni a kályhába, hogy szabályozni lehessen a tüzet, és a kád használata után nem kell megtisztítani. Az egyes országok közötti jogi különbségek miatt az elektromos pezsgőfürdő beszerelése előtt konzultáljon helyi villanyszerelővel. Elektromos fűtést 3 kW-tól 18 KW-ig kínálunk, a KW-tól függően egyfázisú vagy háromfázisú áramra is beállítható. Az elektromos fűtés tökéletes választás, ha az Ön területén fahiány van. Maga a fűtőtest csak kis helyet foglal el, és fa borítással van ellátva. Általánosságban elmondható, hogy a fűtési folyamat a fatüzelésű kályhához képest kicsit hosszabb, de nem kell gondoskodnia a fáról vagy a hamutól való takarításról. Medencéje méretétől függően megfontolhatja a fatüzelésű és az elektromos fűtőberendezések kombinációját. Ez a leggyorsabb módja a víz felmelegítésének, és mindig van lehetőség arra, hogy csak az egyiket használja.

Kérdések?
close slider
×