Dézsafürdő kályha eladó 

Miért érdemes fürdődézsa kályhát használnia?

A fürdődézsa vásárlása nagyszerű befektetés, ha többet szeretne pihenni és kikapcsolódni, mint valaha. Szerencsére számos lehetőség van a piacon, csupán meg kell találnia a legjobbat, amely az elvárt eredményeket és hatékonyságot biztosítja az Ön szánára.

Hogyan működnek a fürdődézsák kályhái?

Ezeknek a fürdődézsa kályháknak a működése meglehetősen egyszerű. Ahhoz, hogy megértsük a rendszerüket, és ennek megfelelően állíthassuk be azokat, alább találja azokat a lépések, amelyek ebben segítségére lesznek:

  • Töltse fel a dézsát a kívánt mennyiségű vízzel.
  • Ezután 10-15 percenként helyezzen be néhány nagyobb fahasábot a fűtőberendezésbe. Ez segít fenntartani a tüzet.
  • Győződjön meg arról, hogy a fedőt zárva van, amíg a fürdődézsa vize felmelegszik.
  • Ideális esetben fel kell keverni a vizet, majd 20 percenként mérni a hőmérsékletet. Ha a hőmérséklet 32 ​​Celsius fok felett van, akkor adhatunk hozzá újból egy kevés tűzifát.
  • Körülbelül 5 perccel a fürdés megkezdése előtt nyissa fel a fedelet. A fürdés végezte után lecsukhatja a fedelet.
  • Fontos, hogy minden fürdés után távolítsa el a hamut a kályhából. Ezzel tisztán és használatra készen tartja a fürdődézsa melegítőjét a következő fürdési élményhez.
dézsafürdő kályha

Tekintse meg értékeléseinket

Lehetséges a fürdődézsák kályháinak cseréje?

Természetesen lehet kapni elektromos, fa és egyéb típusú kályhát. Ha a fürdődézsa nem úgy működik, ahogy tervezte, esetleg meghibásodik, könnyedén kicserélheti egy újra. A fürdődézsa kályha telepítése okos döntés, hiszen így nagyobb hatékonyságot és kiemelkedő élményt nyújthat. Ez egyike azoknak a döntéseknek, amelyek hatalmas változást hozhatnak, és az eredmények felülmúlhatatlanok lesznek.

Mi befolyásolja a fürdődézsa hatékonyságát?

Az olyan tényezők, mint a környezeti hőmérséklet, a burkolat elhelyezése és akár a külső hőmérséklet is, károsíthatják a fürdődézsa kályháját. Idővel ez alacsonyabb hatékonysághoz és problémákhoz vezethet.

Környezeti hőmérséklet

Amit fontos szem előtt tartania, hogy a fürdődézsa ideális vízhőmérséklete 40 °C legyen, esetleg egy kicsivel kevesebb. Amennyiben odakint feleannyi a hőmérséklet, akkor a felfűtés több órát vesz igénybe. Használjon fürdődézsa vezérlőpanelt a hőmérséklet ellenőrzéséhez. Vannak úszó spa hőmérők is, amelyeket szintén használhat erre a célra.

Fedél elhelyezése

Felgyorsíthatja a felmelegítési folyamatot, ha fedelet helyez a dézsára. Ebben az esetben azonban a burkolat sérülhet a magas hő hatására. A fedelet azonban szükség szerint cserélheti.

dézsafürdő külső kályha
fürdődézsa kályha
fürdődézsa külső kályha

Hogyan melegítsünk fel egy fürdődézsát?

Melegítse fel a környező területet

Fontos, hogy megóvja az időjárástól és a széltől a fürdődézsát. A szél fokozza a hideget, amit ugye szeretne elkerülni a dézsa melegen tartása esetében. A szélfogók segítenek növelni a dézsák hatékonyságát, ezért önmagában is megéri a befektetést, különösen hosszú távon.

Javítsa a fürdődézsa szigetelését

Előfordulhat, hogy a fürdődézsa nem megfelelően tartja a hőt, ezért érdemes megfelelően leszigetelni. Így melegen tartja a vizet, arról nem is beszélve, hogy építhet köré egy szép keretet, amennyiben barkácsolni támad kedve.

Milyen fa ideális a fürdődézsa fűtéséhez?

Attól függ, hogy hol lakik. Ideális lehetőség az apróra vágott, száraz nyír. Használhat azonban más fafajtákat is. A lényeg, hogy nagy sűrűségű fát használjon, mert annak a legjobb a fűtőértéke. Kb 60-120 kg tűzifára lesz szüksége, a mennyiség a kinti hőmérséklettől, a fa minőségétől és a nedvességtartalomtól függően változik.

Amit mindenképp figyelembe kell vennie, ha fel szeretné fűteni a fürdődézsát

Fontos, hogy elegendő víz legyen a dézsában. Ráadásul pontosan annyi tűzifával kell rendelkeznie, amennyi a fürdődézsa kályhájának felfűzéséhez szükséges. Gyújtsunk nagy tüzet, majd 10-15 percenként tegyünk bele tűzifát, hogy fenntartsuk azt. Ha a tűz kialszik, akkor a melegítés is lelassul, és újra kell indítani a tüzet. Ezért fontos aktívan tartani és folyamatosan táplálni a tüzet.

Hogyan melegszik fel a víz?

A kályha automatikusan felfogja és felmelegíti a vizet. Ahogy a víz felmelegszik, csökken annak a súlya, majd a kályha felső részébe kerül. A hideg víz leereszkedik a dézsa aljára, majd visszafolyik a kályhába. Ez egy meglehetősen egyszerű rendszer, de annál hatékonyabb.

Milyen gyorsan tudja  a kályha felmelegíteni a fürdővizet?

Ez számos tényezőtől függ, mint például a dézsa mérete, a kályha teljesítménye, a tűzifa minősége, illetve hogy használ külső burkolatot vagy sem. Kb. néhány órára van szükség egy 1500 literes dézsa felmelegítéséhez, szóval ezt mindenképp érdemes figyelembe venni. Használjon száraz fát, és hasogassa kisebb darabokra a legjobb eredmény érdekében. A nedves vagy nagy méretű tűzifa megnöveli a fűtési időt, ezt pedig mindenképpen szeretnénk elkerülni.

A nap végén nagyon fontos tudnia, hogyan kell használni és kiválasztani a fürdődézsák kályháit, és ezek a tippek és trükkök segíthetnek Önnek ebben.

Lépjen kapcsolatba velünk

Több mint 10 éves tapasztalattal, hibátlan kivitelezést kínálunk!

Termékeink ötvözik a modern pezsgőfürdő kádak előnyeit a tradicionális luxussal, hogy páratlanul pihentető élményt nyújtsanak Önnek.

Fürdődézsa dézsafürdő külső kályha

890
9.8

Sokféle változat a kivitelben és a teljesítményben

10.0/10

316 minőségű acél - vízálló vegyszerálló

10.0/10

Fatüzelésű vagy elektromos kivitelben választható

9.5/10
Kérdések?
close slider
×