Néha a megvásárolt üvegszálas pezsgőfürdővel további problémák merülhetnek fel. Az ilyen problémák két formában jelentkeznek – mint a buborékok és foltok. Ezek a buborékok vagy foltok inkább esztétikai kellemetlenséget jelentenek, mint komoly problémát. Nem befolyásolják a kád szerkezeti vagy használhatósági integritását.

Általában ezeket a felületi hibákat olyan külső tényezők okozzák, mint a napfény, a hőmérsékletkülönbségek vagy a vegyszerek szélsőséges használata.

A foltok vagy hibák a szabálytalan vagy a karbantartás hiánya miatt jelennek meg. Ha nem tisztítja rendszeresen a kádat, akkor az idővel el fog szennyeződni. De legtöbbször ez a kalciumlerakódás, a rozsda vagy a víz külső anyagokkal (szappan, olajok, fürdőbombák stb.) való szennyeződése miatt történhet.

A problémák megoldása

A buborékok és hólyagok néhány egyszerű hackkel megelőzhetők. Az első a megelőzés lenne, ez segít a jövőben, és tovább adná az üvegszálas kád hosszú élettartamát. Célszerű a kádat mindig lefedve tartani, amikor a kádat nem használják. Ez távol tartja az üvegszálas betétet a nem kívánt UV-fénytől, amely további problémákat okoz, és tisztán tartaná a vizet. Másodszor, kerülje el, hogy a szükségesnél több vegyszert adjon hozzá, vagy ne keverje össze őket, vagy egyszerűen csak rosszul használja őket. Figyeljen a víz megfelelő PH-szintjére.

Abban az esetben, ha az üvegszálas bélésen a szállítás, kirakodás során karcolás vagy kisebb horpadás keletkezik, vagy a használat során keletkezik, azt tanácsoljuk, hogy először vegye fel velünk a kapcsolatot, tájékoztasson minket a helyzetről, és ezután kezdődhet a javítás. Először egy üvegszálas javítókészletet kap tőlünk.

Repair kit

Kérjük, hogy a mellékelt üvegszálas javítókészletet az alábbi utasításokat követve használja:

  1. Csiszolja le a karcos vagy sérült területet P 800-as szemcseméretű csiszolópapírral.
  2. Használja a folyadékot a flakonból származó sz. 3. számú folyadékból zsírtalanítsa a teljes csiszolt területet.
  3. Keverje össze a festéket (1. palack) a katalizátorral (2. palack).
  4. Töltse ki a karcolást vagy horpadást festékkel.
  5. Hagyja megszáradni 12 órán át; ezt követően a megkeményedett festékréteget P 800-as szemcseméretű csiszolópapírral csiszolva egyenesítse ki.
  6. Csiszolja le újra az egész területet – kezdje P 800-as csiszolópapírral (legdurvább), majd folytassa P 1500-as csiszolópapírral, és fejezze be P 2000-es csiszolópapírral (legfinomabb). Ügyeljen arra, hogy vízzel megnedvesített csiszolópapírlapokat használjon.
  7. Egy puha kendővel fényezze ki a csiszolt területet polírozópasztával (4. sz. üveg).
  8. Törölje tisztára a területet.

A keverési arány 2:100

2 – katalizátor

100 – festék

FIGYELEM: a javítandó felületnek teljesen száraznak kell lennie; a környezet hőmérséklete nem lehet alacsonyabb + 16˚C-nál.

Ami a foltokat vagy hibákat illeti, van egy egyszerű hack. Legtöbbször egy egyszerű mosogatószer segít. Csak töltsön egy vödör meleg vízbe néhány fröccs folyékony mosogatószert, majd szivacs segítségével tisztítsa meg a kádat. Ezután hagyja állni egy órát, majd öblítsen le mindent. Ezután engedje le és tisztítsa meg a felesleges vizet vagy a maradék vízcseppeket, és a kádnak ismét tisztának kell lennie.

A második csalás, amely a legtöbbször működik, az ecet és a szódabikarbóna keveréke. Ez a keverék segít mindenféle folt tisztításában, és könnyen elkészíthető az otthon található eszközökkel. Keverje össze a két összetevőt, majd vigye fel a foltokra, és hagyja állni. Ezután dörzsölje át szivaccsal vagy súrolószivaccsal, majd ha végzett, öblítse le keményen, és távolítsa el a maradék vizet. Ehhez használhat ecetpótlót is.

Mit kell elkerülni

A hólyagok javításakor vagy a foltok eltávolításakor is óvatosnak kell lenned. Először is azt tanácsoljuk, hogy legyen óvatos és viseljen kesztyűt a biztonság kedvéért. A hólyagok eltávolításakor csak a megadott termékeinket használja, és igyekezzen elkerülni a kád sérülését. Ami a kád tisztítását illeti, vegye figyelembe, hogy az üvegszálas üveg egy érzékeny anyag, ezért kerülje a túl erős súrolást, valamint a fém súrolószereket sem javasoljuk, mert karcolásokhoz vezethet. A fehérítő használata a kád súrolására vagy fehérítésére szigorúan tilos, mert károsítja a kádat és elszínezi a kádat.

Kérdések?
close slider
×