Az igazi autentikus jakuzzi-érzéshez valószínűleg egy fából készült pezsgőfürdők jut eszébe. Pihenjen és élvezze a meleg vizet és a kályhában égő fatüzet. A fa jakuzzi mellett létezik műanyag vagy üvegszálas bélésű jakuzzi is, az ilyen jakuzzi a hagyományos fa jakuzzi kinézetével és érzésével rendelkezik, de egy bizonyos belső béléssel. Egy ilyen műanyag káddal ellátott pezsgőfürdő sokkal kevesebb karbantartást igényel, mint egy fából készült, ráadásul vannak más pontok is, amelyeket figyelembe kell vennie.

Fából készült pezsgőfürdők

Egy fából készült pezsgőfürdőt jól kell karbantartani. A teljes egészében fából készült kád 100%-ban természetes termék. Mivel a fa természetes anyag, a páratartalomtól és a külső hőmérséklettől függően zsugorodik vagy tágul. Ha a jakuzzit nem töltik meg vízzel, a fa kiszárad. Ez azt eredményezi, hogy a kád körüli fa összezsugorodhat, ami viszont szivárgást okozhat.

Ha hosszú ideig szeretné használni a fából készült pezsgőfürdőt, fontos, hogy jól karbantartja a fát. A párás időjárási viszonyok miatt nehéznek bizonyult a jakuzzi megfelelő karbantartása.

A fában lévő nagy barázdák miatt a jakuzzit is nehéz tisztítani. A szennyeződések behatolnak a fába, és a varratok között megtelepednek. A fából készült pezsgőfürdőt gyakran legfeljebb néhány évig használják, és utána cserére szorul.

Fiberglass hot tubs vs. wooden hot tubs (4)

Műanyaggal vagy üvegszállal bélelt pezsgőfürdők

A fából készült pezsgőfürdővel szemben a műanyaggal vagy üvegszállal bélelt pezsgőfürdők számos felhasználóbarát előnnyel rendelkeznek. Ez a fajta pezsgőfürdő a különböző időjárási körülmények ellenére 100%-ban vízálló. A műanyagból készült pezsgőfürdő ezért hosszabb ideig tökéletesen kibírja víz nélkül.

Mivel a pezsgőfürdőben bélés van, a tisztán tartása is egyszerű. A bélelt pezsgőfürdő szappanos vízzel könnyen tisztítható. Az ilyen pezsgőfürdő tisztítása és karbantartása sokkal egyszerűbb és sokkal kevesebb időt igényel.

A műanyag vagy üvegszálas pezsgőfürdő sok karbantartást igényel. A kádat kívülről gyakran fával fejezik be (fa díszítés), hogy a jakuzzi továbbra is autentikus érzést adjon.

Ezenkívül az ilyen típusú modellek könnyen felszerelhetők díszesebb dolgokkal, például vízmasszázs-rendszerrel, LED-világítással és egyebekkel.

Fiberglass hot tubs vs. wooden hot tubs (3)

Mit válasszak?

Az, hogy fából készült pezsgőfürdőt vagy műanyag-üvegszálas pezsgőfürdőt választ, teljesen Öntől függ. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A fából készült pezsgőfürdő például valóban az autentikus skandináv pezsgőfürdő-érzést adja, de megvan az esélye a szivárgásnak. A műanyag jakuzzi modernebbnek tűnik, könnyen tisztítható, de nem 100%-ban természetes termék.

Kérdések?
close slider
×