Nagyszerű ötlet, ha élvezed az időt, és bemész egy medencébe vagy pezsgőfürdőbe, ez jót tesz a testednek és a lelkednek is. Ráadásul ez egy klassz módja lehet a testmozgásnak, a formában tartásnak, és még egy kis terápiát is élvezhetsz. Ezt szem előtt tartva gondolnia kell a higiéniára és a biztonságra is.

Biztosítani szeretné, hogy ne legyen kitéve semmilyen rossz vegyi anyagnak. Végül is a vízben baktériumokat találhat, ezért tudnia kell, hogy van-e klór vagy bármi hasonló a vízben, különben nagyon problémás és kihívást jelenthet az ilyen dolgok kezelése. Fontos, hogy vagy klóros, vagy sós vizet használjon a medence karbantartásához. Itt láthatja, hogy melyik a jobb megoldás.

water disinfection with chlorine for hot tubs

 

Sós vizes medencék mítoszai

A sós vizes pezsgőfürdők és medencék az elmúlt években váltak népszerűvé. Sokan azt hiszik, hogy a sósvizes medencék valójában klórmentesek. A sósvizes rendszerek klórgenerátorokra támaszkodnak, és a klóron keresztül áramot nyomnak, és nagyszerű fertőtlenítőszert hoznak be. Ennek eredményeképpen ritkán találsz olyat, mint egy klórmentes medence, még akkor is, ha sós vizet használsz.

Egy rövid történet

Fontos megjegyezni, hogy az emberek már sok éve használják a medencéket. Természetesen az évek során sikerült fejlődniük, fejleszteni a funkcióikat, és a következő szintre emelni őket. Az elmúlt 100 év alatt számos medencekezelést találtak fel. Például a klórt az 1900-as évek elején találták fel.

Az ózont eredetileg az ivóvíz fertőtlenítésére tervezték, de a 60-as és 70-es években kezdték el használni a medencevíz tisztítására. Az UV-sugarakat szintén a vírusok és baktériumok megtámadására használták. A sós víz Ausztráliából indult, és az emberek elkezdték használni klór előállítására. A közvetlen hidroxil befecskendezés egy újabb lehetőség, és a víz fertőtlenítésére használják.

Fontos megjegyezni, hogy a pezsgőfürdők azóta nagyon népszerűek, amióta fürdőkamrák és meleg források állnak rendelkezésre. Mindig is nagyszerű módja volt a kikapcsolódásnak és a pihenésnek a fizikai tevékenységek elvégzése után. Az ókori Róma és az ókori Japán nagyszerű példája a forró fürdők vételének és jótékony hatásainak élvezetének.

A biztonság nagyon fontos

Ahogy fentebb említettük, a víz a vírusok és baktériumok egyik fő táptalaja lehet. Ezért szeretne klórt használni a medencékben vagy a pezsgőfürdőkben, hogy a víz hosszú távon biztonságos és egészséges legyen. Ez segít távol tartani magát a betegségektől. Ezt szem előtt tartva van különbség a meleg és a hideg víz között. Más követelményekkel rendelkezik a klór mennyiségét és biztonságát illetően.

water disinfection with chlorine for hot tubs

A klóros vízkezelés előnyei és hátrányai

A klór nagyszerű lehet, mert költséghatékony és nagyon megfizethető. Kevesebb karbantartást is igényel, és ráadásul valójában sokkal több ideig sikerül kitartania. Emellett nem vezet semmilyen medence- vagy pezsgőfürdő-károsodáshoz, amit itt érdemes szem előtt tartani.

A hátránya, hogy előfordulhat klórérzékenység, így vannak olyan emberek, akik irritációval küzdenek, ha klórnak teszik ki magukat. Ezenkívül, ha sok klórgáz van, az tüdőkárosodáshoz vezethet. A szaga is elég kellemetlen lehet, amit itt is szem előtt kell tartani.

A sós vizes kezelések előnyei és hátrányai

Azt is szem előtt kell tartania, hogy a sós vizes kezelések használatának is lehetnek előnyei és hátrányai. Az előnye itt az, hogy a sós vizes medencék és pezsgőfürdők nem olyan durvák a bőrre és a szemre. Mivel elősegíti a felhajtóerőt, jobb eredményekhez vezethet, ráadásul kevesebb nemkívánatos szaga van, ami itt kulcsfontosságú.

A probléma az, hogy a sós vizes pezsgőfürdők drágák lehetnek. Nem csak ez, de ezek a sós vizes rendszerek bizonyos típusú karbantartást igényelnek. Bizonyos szinten baktériumokat képezhet, így ez határozottan egy olyan dolog, amely mindig hatalmas különbséget jelenthet. A só a korrózió és a rozsda katalizátora, így károsítja a medencéket és a pezsgőfürdőket.

water disinfection with chlorine for hot tubs

Melyik a jobb: Sós víz vagy klóros medence?

A klórnak is megvannak a maga hátrányai, de az igazság az, hogy a sós vizes kezelésekhez képest hatékonyabb. Például sokkal kevesebb karbantartást igényel, és sokkal hosszabb ideig tart. Egy másik dolog, amit meg kell jegyezni, hogy ez a legköltséghatékonyabb, és pénzt takaríthat meg. A sós vizes kezelések nagyon drágák, karbantartásuk sok pénzbe kerül, és még a telepítés is költséges. A cserék is drágábbak a klóros rendszerekhez képest.

Emellett a sós vizes medencék általában kevesebb klórt tartalmaznak, mint a klóros medencék. Ez azt jelenti, hogy a sós vizes pezsgőfürdőkben és medencékben több baktériummal lehet dolga. Végül, a sós vizes medencék végül több korrózióval foglalkozhatnak, így kopás és egyéb ilyen jellegű problémák merülhetnek fel.

Következtetés

A nap végén az ideális megoldás a klór használata. Ez az egyik legjobb, leghatékonyabb és legmegbízhatóbb medencebiztonsági módszer, amelyet a piacon találhat. Már nagyon régóta használják medencekezelésre, és az emberek még mindig bíznak benne. Ez hatékony, kiváló minőségű, és nagyon jól végzi a munkáját. Ráadásul pénzt takaríthat meg, miközben gondoskodik arról, hogy a baktériumokat megfelelően és gond nélkül eltávolítsa.

Kérdések?
close slider